torstai 6. joulukuuta 2012

6. Marsipaania


Jos et ole marsipaanin ylin ystävä, mausta massa lorauksella likööriä ja kuorruta makeiset paksulla kerroksella suklaata. Niin minä tein, vaikka suhtaudunkin lähtökohtaisen positiivisesti kaikkiin sokeriherkkuihin, marsipaani mukaan lukien.






Vanhan ajan marsipaani:


1 dl kuohukermaa

0,5 dl vehnäjauhoja

80 g mantelijauhetta

300 g tomusokeria


Sekoita kerma ja jauhot kattilassa ja kiehauta seosta koko ajan hämmentäen, kunnes se muodostaa kattilan reunoista ja pohjasta irtoavan pallon. Teflon-kattila on tässä hyvä. Jäähdytä seos ja lisää siihen mantelijauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi, muovattavaksi massaksi, kietaise kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi. Muotoile konvehdeiksi.




//T

2 kommenttia:

  1. Uuuuu! Pakko koklata, en tykkää marsipaanista, mutta just suklaalla kuorrutettuna ja nomppiksilla tai pienillä m&m:lla koristettuna - NAMS! Vatsanahka kiittää ja venyy :P

    VastaaPoista
  2. Porsaita äidin oomme kaikki ;) Tummalla suklaalla kuorrutetut konvehdit oli musta parhaita, mies tykkäsi valkosuklaaversiosta ja poika yritti syödä ensin paperivuoankin.

    VastaaPoista